Tryffeldoftande potatis- och purjolökssoppa med bönspread
Klassikern potatis- och purjolökssoppa står på kvällens meny. Den lena soppan värmer lika bra som den mättar och får extra god smak med några droppar tryffelolja. Som pricken över i:et serveras flatbread med en krämig bönspread till, en röra med vita bönor och färskost som smaksätts med färsk oregano. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019
Ingredienser
2 portioner
380 g stora vita bönor
1/2 kruka oregano
125 g färskost med vitlök & örter
salt
peppar
1 förp flatbread (á 300 g)
150 g snackpaprika
425 g potatis- och purjolökssoppa
3 tsk vit tryffelolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3310 KJ / 792 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater116 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer