Tryffelaioli
![Tryffelaioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200668/cf_259/tryffelaioli.jpg)
En lyxig dip med fyllig smak av tryffel, vitlök och svamp. Majonnäs utgör basen i denna ljuvliga kalla sås. Med lite tryffelaioli är det enkelt att sätta guldkant på vilken måltid som helst, till exempel ugnsrostade grönsaker, kött eller kyckling!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
![Tryffelaioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200668/cf_259/tryffelaioli.jpg)
Ingredienser
ca 1 dl
1 msk torkad svart trumpet- eller trattkantarell
1 dl majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
ca 1 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per 1 dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3846 KJ / 919 kCal
Fett102 g
Salt1.92 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer