Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Tryffelaioli

En lyxig dip med fyllig smak av tryffel, vitlök och svamp. Majonnäs utgör basen i denna ljuvliga kalla sås. Med lite tryffelaioli är det enkelt att sätta guldkant på vilken måltid som helst, till exempel ugnsrostade grönsaker, kött eller kyckling!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla eller mixa den torkade svampen fint. Blanda med majonnäs, vitlök, olja och vinäger.
  2. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat per 1 dl.

Ingredienser

Portioner: ca 1 dl
  • 1 msk torkad svart trumpet- eller trattkantarell
  • 1 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • ca 1 tsk tryffelolja
  • salt
  • svartpeppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3846 kJ / 919 kCal