Broccolisoppa med flatbread

11
1
Broccolisoppa med flatbread

Krämig grön soppa med broccoli värmer fint i höstrusket. Med smak av ingefära och vitlök är detta en soppa du garanterat kommer vilja göra flera gånger. Toppa med krispiga pumpafrön och servera med flatbread som du har färskost med smak av soltorkade tomater på. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2019

Broccolisoppa med flatbread

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
riven ingefära
500 g
broccoli
1 msk
olivolja
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1
kruka basilika
-
salt
-
peppar
1/2 dl
pumpafrön

Bröd

1
förp flatbread (à 300 g)
250 g
mixade tomater
200 g
färskost soltorkad tomat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.

Gör så här

Tips

Rosta pumpakärnorna gyllenbruna med lite salt i en stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Sandra

2020-08-17

Smakade bara ingefära

Näringsvärde per portion

Energi 2964 KJ / 707 kCal
Fett 51 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 41 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept