Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära
Visst borde man göra soppa oftare? Speciellt om det går fort och den dessutom är riktigt god! Här fräser du morötter, purjolök och ingefära i stekpannan innan det blandas med kokosmjölk, kikärtor och buljong. Smaka av med salt, peppar och pressad lime, och servera med flatbread för lite extra tuggmotstånd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g morötter
1/2 purjolök (en halv purjolök motsvarar ca 100 g)
1 msk riven färsk ingefära
380 g kokta kikärtor
1 msk olivolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
1 lime
1 förp flatbread (à ca 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett32 g
Salt2.8 g
Kolhydrater59 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa med lite extra färsk ingefära. Använder endast ”hemlagade” kikärter. Har förenklat hela processen genom att köra allt i min Vitamix blender, dvs utan att fräsa något innan. Soppan värmer även gott i magen på utflykten...
Marlis
2021-02-01Det var gott
Karin
2020-12-30Så god! Uppskattas även av min 7-åring :-).
Marie
2020-01-10