Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära
Visst borde man göra soppa oftare? Speciellt om det går fort och den dessutom är riktigt god! Här fräser du morötter, purjolök och ingefära i stekpannan innan det blandas med kokosmjölk, kikärtor och buljong. Smaka av med salt, peppar och pressad lime, och servera med flatbread för lite extra tuggmotstånd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g morötter
1/2 purjolök (en halv purjolök motsvarar ca 100 g)
1 msk riven färsk ingefära
380 g kokta kikärtor
1 msk olivolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
1 lime
1 förp flatbread (à ca 300 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Smaka av soppan med mer ingefära och gärna en stark smaksättare, tex sambal oelek eller cayennepeppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett32 g
Salt2.8 g
Kolhydrater59 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa med lite extra färsk ingefära. Använder endast ”hemlagade” kikärter. Har förenklat hela processen genom att köra allt i min Vitamix blender, dvs utan att fräsa något innan. Soppan värmer även gott i magen på utflykten...
Marlis
2021-02-01Det var gott
Karin
2020-12-30Så god! Uppskattas även av min 7-åring :-).
Marie
2020-01-10