Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

11
3 Klimatsmart
Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

Visst borde man göra soppa oftare? Speciellt om det går fort och den dessutom är riktigt god! Här fräser du morötter, purjolök och ingefära i stekpannan innan det blandas med kokosmjölk, kikärtor och buljong. Smaka av med salt, peppar och pressad lime, och servera med flatbread för lite extra tuggmotstånd!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

Ingredienser

4 portioner
500 g
morötter
1/2
purjolök (en halv purjolök motsvarar ca 100 g)
1 msk
riven färsk ingefära
380 g
kokta kikärtor
1 msk
olivolja
7 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
400 ml
kokosmjölk
-
salt
-
peppar
1
lime
1
förp flatbread (à ca 300 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Smaka av soppan med mer ingefära och gärna en stark smaksättare, tex sambal oelek eller cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Marlis

2021-02-01

Jättegod soppa med lite extra färsk ingefära. Använder endast ”hemlagade” kikärter. Har förenklat hela processen genom att köra allt i min Vitamix blender, dvs utan att fräsa något innan. Soppan värmer även gott i magen på utflykten...

Karin

2020-12-30

Det var gott

Marie

2020-01-10

Så god! Uppskattas även av min 7-åring :-).

Näringsvärde per portion

Energi 2535 KJ / 604 kCal
Fett 32 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 59 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept