Räkor med tryffelnobis och citronpurjo

0
0
Räkor med tryffelnobis och citronpurjo

Denna räkrätt är ett gott och lätt lunchalternativ. Räkorna serveras tillsammans med den citronmarinerade purjolöken och den majonnäsliknande tryffelnobisen smaksatt med gräslök och dijonsenap. Passar bra ihop med grillad baguette.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Räkor med tryffelnobis och citronpurjo

Ingredienser

4 portioner
1 kg räkor med skal
2 - 3 små, gärna späda purjolökar
2 msk olivolja
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 krm peppar

Tryffelnobis

1 ägg
1 liten schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
2 - 2 1/2 tsk tryffelolja
1 msk finskuren gräslök

Till servering

grillad baguette

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3208 KJ / 767 kCal
Fett 58 g
Salt 4.18 g
Kolhydrater 36 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept