Kantarellcrème
Lite annorlunda men ack så gott är trattkantarellcrème som dipp till chips. Crèmen kommer bli er nya favoritdipp vid fredagsmyset. Svampcrèmen som görs av trattkantareller och dessutom får några droppar tryffelolja som kryddning bryter fint mot helt vanliga salta chips.
Ingredienser
3-4 dl
2 schalottenlökar
300 g trattkantareller
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 krm timjan
2 dl smetana
salt
peppar
tryffelolja
Till servering
saltade chips
För alla
Kontrollera noga innehållet i chipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl chips till servering och per dl räknat på 3 dl.
Gör så här
Tips
Crèmen passar också bra som spread på ett gott bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1524 KJ / 361 kCal
Fett36 g
Salt1.3 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g
Kommentarer