Sparriscrisp

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Sparriscrisp

Sparriscrisp är trevligt att servera på buffébordet eller som förrätt. Du lindar brödskivor runt sparrisarna och steker dem. Det blir krispigt och festligt. Sparrispaketen doppas sedan i en utsökt aioli.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Sparriscrisp

Ingredienser

20 stycken
10   gröna sparrisar
1   fryst formfranska (à ca 200 g)
500 g  smör
1   ägg

Aioli

1   äggula
1 msk  dijonsenap
1 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  rapsolja
salt och peppar
2 tsk  tryffelolja (valfritt)
30 g  riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi460 KJ / 110 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Tryffelaioli
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sommarsparris med tryffelsmör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrisflarn
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparris med solrosfrön och parmesan
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klockargårdens knaperstekta abborre
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga