Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparriscrisp

Sparriscrisp är trevligt att servera på buffébordet eller som förrätt. Du lindar brödskivor runt sparrisarna och steker dem. Det blir krispigt och festligt. Sparrispaketen doppas sedan i en utsökt aioli.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrisen (med tugg kvar) i lättsaltat vatten. Kyl under rinnande kallt vatten.
  2. Skär ca 10 tunna skivor av brödet. Lägg dem att tina under plastfolie. Skär bort kanterna.
  3. Linda brödskivorna runt sparrisarna. Pensla kanten med uppvispat ägg så att den fäster. Dela på mitten i 2 bitar.
  4. Värm smöret i en kastrull. När det sjuder, ta från värmen och skumma av det vita.
  5. Stek sparrispaketen i det klarade smöret. Lägg upp på hushållspapper och salta.
  6. Aioli: Vispa äggula med dijonsenap och citron. Häll försiktigt i oljan under vispning. Smaka av med salt, svartpeppar och ev tryffelolja. Blanda med riven parmesan. Dippa sparrisbitarna i aiolin.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 10 gröna sparrisar
  • 1 fryst formfranska (à ca 200 g)
  • 500 g smör
  • 1 ägg
Aioli
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 tsk tryffelolja (valfritt)
  • 30 g riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 460 kJ / 110 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden