Sparriscrisp
![Sparriscrisp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16354/cf_259/sparriscrisp.jpg)
Sparriscrisp är trevligt att servera på buffébordet eller som förrätt. Du lindar brödskivor runt sparrisarna och steker dem. Det blir krispigt och festligt. Sparrispaketen doppas sedan i en utsökt aioli.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
![Sparriscrisp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16354/cf_259/sparriscrisp.jpg)
Ingredienser
20 stycken
10 gröna sparrisar
1 fryst formfranska (à ca 200 g)
500 g smör
1 ägg
Aioli
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl rapsolja
salt och peppar
2 tsk tryffelolja (valfritt)
30 g riven parmesan
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi460 KJ / 110 kCal
Fett9 g
Kommentarer