Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med svampsås

Pasta med svampsås är snabblagad och god vardagsmat som även de allra yngsta kommer tycka om då såsen är mild och gräddig. Använd gärna egenplockad svamp.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 barnportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa svampen. Skär den i mindre bitar. Smält smöret i en stekpanna. Fräs svampen några minuter tills den vätskar sig.
  2. Pudra över mjöl och rör om. Häll i grädden och låt såsen sjuda några minuter medan du rör. Krydda.
  3. Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Servera med såsen.

För alla

Pasta med svampsås innehåller gluten och mjölk. Även ägg kan förekomma i pastan.
Gör äggfritt: Välj pasta utan ägg.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot maizena (majsstärkelse) och välj glutenfri pasta. Gör mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt  margarin och använd mjölkfri gräddprodukt från t ex Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 4 barnportioner
  • 1 l kantareller, champinjoner eller trattkantareller
  • 3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • 300 g tagliatelle
Lägg till i inköpslistan