Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svampfritatta med gorgonzola

Servera den här uppseendeväckande fritattan som en lättare lunch en varm sommardag. I fritattan hittar du lökfräst svamp och på toppen placerar du ugnstorkade tomater och smarrig gorgonzola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 90°C.
  2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt. Krydda med salt, peppar, timjan och häll över olivolja. Låt tomaterna torka i ugn ca 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 200°C övervärme.
  4. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smöret i stekpanna på spisen.
  5. Äggen vispas lätt med vattnet och kryddas med salt och peppar. Häll äggsmeten i stekpannan, allt på en gång.
  6. Rör försiktigt och låt den tjockna lätt på spisen. Sätt in hela pannan i ugnen så att den sufflerar (reser sig).
  7. Toppa nu med tomaterna och finfördela gorgonzolan över hela frittatan, lite persilja på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 20 små plommontomater
  • havssalt
  • svartpeppar
  • timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1/2 l trattkantareller (1/2 l motsvarar 30 g torkade)
  • 2 msk smör
  • 12 ägg
  • 1 dl vatten
  • 100 g gorgonzola
  • några kvistar persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?