Rullpannkaka à la oline | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rullpannkaka à la oline

Rullpannkaka à la oline är en smakupplevelse. Du gör en härlig stuvning av trattkantareller och färsk babyspenat som du brer ut på pannkakan och rullar ihop. De små rullarna är riktigt smaskiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt smeten svalna något och vispa i äggen. Tillsätt salt.
  3. Klä en djup ugnsplåt (25x35 cm, för 4 port) med bakplåtspapper. Pensla papperet med lite smör.
  4. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills pannkakan är gyllenbrun.
  5. Skala och finhackka löken. Fräs med svampen i lite smör. Häll i grädden och mjölken. Låt koka ihop under omrörning.
  6. Blanda maizena med kallt vatten och red stuvningen under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  7. Bre stuvningen över pannkakan. Fördela spenatbladen över och rulla ihop. Skär pannkakan i ca 3 cm tjocka bitar. Garnera gärna med färska örter.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
Svampstuvning
  • 3 dl trattkantareller (färska eller torkade och blötlagda)
  • 1 finhackad lök
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 näve färsk babyspenat
  • smör till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 560 kCal
Fett: 43 g
Läs mer om näringsvärden