Tostada med ärtprotein, chipotlesås och avokado

3
0
Tostada med ärtprotein, chipotlesås och avokado

Minitortillas fyllda med ärtproteinfärs, rostade majskorn, en krämig avokadoröra, picklad rödlök och klyftade cocktailtomater. Lägg i majstortillas med en härligt het chipotlesås, ät och njut!

Skriv ut
Tostada med ärtprotein, chipotlesås och avokado

Ingredienser

1 portioner

Kryddsås

1 dl
majonnäs
1/2
lime (1/2 lime motsvarar 1 msk juice)
1/2 tsk
chipotlepaste
15 g
russin (15 g motsvarar ca 30 st)
1 dl
vatten
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Tostadas

3
majs- eller vetetortillas
90 g
fryst vegofärs (gärna pease, ärtprotein)
2 tsk
olja
45 g
majskorn
1/4
avokado
1 1/2 msk
smetana
1 krm
chiliflakes
1 msk
picklad rödlök
3
skivade körsbärstomater
-
malen spiskummin

Till servering

nachochips

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt torillabröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen. Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen. Byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Näringsvärdet är beräknat utan nachochips.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 6940 KJ / 1657 kCal
Fett 116 g
Salt 12 g
Kolhydrater 100 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept