Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta

59
7
Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta

Det är inte varje dag man får med två superhjältar i en och samma maträtt. Med både blomkål och svartkål som sällskap blir denna gnocchi en grön vinnare. Servera kålfräsarna med en krämig persiljericotta.

Skriv ut
Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta

Ingredienser

4 portioner

Persiljericotta

1
kruka persilja
1/2
citron
250 g
ricottaost
-
salt och peppar

Kålfräs

ca 400 g
blomkål
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd chili
125 g
skuren svartkål
1 msk
olivolja

Gnocchi

600 g
potatisgnocchi
1 msk
olivolja

Till servering

1 dl
saltrostade mandlar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocci.
Gör laktosfri: byt ut ricotta mot laktosfri creme fraiche eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta mot mjölkproteinfri färskost eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Hanna

2021-01-31

En favorit bland stående veg-rätter! Mandeln är pricken över i:et.

Erika

2020-09-29

Riktigt gott!

Nina

2020-01-27

Gott! Veganiserade genom att byta ricottan till Oatleys ”På mackan” . Funkade fint!

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 519 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept