Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
Det är inte varje dag man får med två superhjältar i en och samma maträtt. Med både blomkål och svartkål som sällskap blir denna gnocchi en grön vinnare. Servera kålfräsarna med en krämig persiljericotta.
Ingredienser
4 portioner
Persiljericotta
1 kruka persilja
1/2 citron
250 g ricottaost
salt
peppar
Kålfräs
ca 400 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
Gnocchi
600 g potatisgnocchi
1 msk olivolja
Till servering
1 dl saltrostade mandlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 519 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott. Men är inte mer än till 2 personer, 1 om man är en ammande kvinna, haha. Jag gjorde kräm på färskost och ricotta och pressad citron i, väldigt gott.
Ida
2024-04-16Tips! För att liva upp ricottan kan man ha i lite citronsaft, tyckte det var pricken över i.
Oscar
2023-02-20En favorit bland stående veg-rätter! Mandeln är pricken över i:et.
Hanna
2021-01-31