Ravioli all’uovo - ravioli med äggula

Gör din egen ravioli – pastapyssel när det är som bäst! Ta middagen till nästa nivå med eleganta, hemgjorda pastakuddar fyllda med krämig äggula och len ricotta. Toppa raviolin med riven parmesan och brynt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g)
Fyllning
65 g spenat
1 liten riven vitlöksklyfta
1 msk smör
250 g ricottaost
2 dl riven lagrad ost
1 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
12 små äggulor (12 st motsvarar ca 120 g)
Till servering
25 g brynt smör
finriven parmesan
Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fyllningen var mycket god men pastan blev tyvärr väldigt torr och svårarbetad. Känns som att det saknas ett ägg eller någon annan vätska (vatten?, olja?) i receptet.
Fredrik
2022-02-09Hej Fredrik! Det är viktigt att man väger mjöl och ägg annars kan den bli för torr, har man ingen våg och degen blir lite torr kan man tillsätta lite mer ägg eller några msk vatten. Det är vårat grundrecept på pastadeg som använts här https://www.ica.se/recept/pastadeg-724446/. Hoppas du provar igen! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-10