Toskansk bön- och brödsallad

6
1 Klimatsmart
Toskansk bön- och brödsallad

I denna matiga toskanska sallad får bönor sällskap av kokt potatis och brödbitar som du själv rostar i ugnen. Därefter ska godsaker som paprika, lök, tomat, spenat och persilja blandas ihop till en sallad och är nu redo att avnjutas! Enkel att laga och perfekt på buffébordet!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019

Toskansk bön- och brödsallad

Ingredienser

4 portioner
1
surdegsbaguette (à 250 g)
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
900 g
sommarpotatis
2
förp stora vita bönor
200 g
grillad strimlad paprika
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2
tomater
1/2
kruka persilja
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
65 g
babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i baguetten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Pressa en vitlöksklyfta i oljan till krutongerna för lite mera sting.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Linda

11/5/2019

Mkt gott! Blandade i svarta bönorna vi fick med vår matkasse. De gav lite extra sälta till. Tog även en röd färsk paprika. Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2529 KJ / 606 kCal
Fett 13 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 96 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept