Toskansk bön- och brödsallad
I denna matiga toskanska sallad får bönor sällskap av kokt potatis och brödbitar som du själv rostar i ugnen. Därefter ska godsaker som paprika, lök, tomat, spenat och persilja blandas ihop till en sallad och är nu redo att avnjutas! Enkel att laga och perfekt på buffébordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2019
Ingredienser
4 portioner
1 surdegsbaguette (à 250 g)
2 msk olja
salt
peppar
900 g sommarpotatis
2 förp stora vita bönor
200 g grillad strimlad paprika
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 tomater
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2529 KJ / 606 kCal
Fett13 g
Salt2.6 g
Kolhydrater96 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I grunden inget fel på rätten, blir ok gott. Men det kändes som att nåt fattades.
Carl
2023-06-27Jag tycker det var gott
Ingela
2023-06-27Mkt gott! Blandade i svarta bönorna vi fick med vår matkasse. De gav lite extra sälta till. Tog även en röd färsk paprika. Rekommenderas!
Linda
2019-11-05