Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger

En riktigt god bönsallad toppad med tomatvinägrett, som går lika bra att göra som vegetarisk rätt. Servera bara den stekta korven vid sidan av, eller välj vegetariska korvar.

Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger

Ingredienser

8 portioner

Tomatvinägrett

1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk grönpeppar i lag
4 plommontomater
2 msk soltorkad tomatcrème
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1/2 msk flytande honung
salt
svartpeppar

Surdegskrutonger

1 bake off surdegsbaguette (1 baguette motsvarar 250 g)
2 msk olivolja

Bönsallad

500 g blandade färska bönor, t ex vaxbönor, brytbönor, haricots verts och sockerärtor
65 g röda mangoldskott
65 g babyspenat

Till servering

8 råkorvar svartpeppar & anchochili

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1399 KJ / 334 kCal
Fett19.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater26.7 g
Protein10.2 g

Testa liknande recept

Köttbullar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
174 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv med BBQ- och majsmajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad råkorv
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostbiffsmacka med färskostremoulad och rostad lök
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloweencupcakes
Betyg 3.1 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortron- och chokladkaka
Betyg 3.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga