Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger
En riktigt god bönsallad toppad med tomatvinägrett, som går lika bra att göra som vegetarisk rätt. Servera bara den stekta korven vid sidan av, eller välj vegetariska korvar.
Ingredienser
8 portioner
Tomatvinägrett
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk grönpeppar i lag
4 plommontomater
2 msk soltorkad tomatcrème
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1/2 msk flytande honung
salt och svartpeppar
Surdegskrutonger
1 bake off surdegsbaguette (1 baguette motsvarar 250 g)
2 msk olivolja
Bönsallad
500 g blandade färska bönor, t ex vaxbönor, brytbönor, haricots verts och sockerärtor
65 g röda mangoldskott
65 g babyspenat
Till servering
8 råkorvar svartpeppar & anchochili
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1399 KJ / 334 kCal
Fett19.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater26.7 g
Protein10.2 g
Kommentarer