Quinoasallad med sparris och salsa romesco
En matig bön- och quinoasallad fylld med säsongens fina färska grönsaker. Allt kan förberedas dagen innan och så blandar man ihop salladen med dressingen strax innan serveringen. Salsan är en höjdare – gör gärna extra mycket för den håller sig flera dagar och passar också till allt grillat.
Ingredienser
8 bufféportioner
6 port quinoa
250 g grön sparris
4 färska lökar
250 g pimiento de padron
2 msk olja
salt
peppar
1 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk vinäger
4 msk olivolja
65 g babyspenat
Salsa romesco
ca 300 g grillade paprikor (300 g motsvarar ca 4 paprikor)
2 vitlöksklyftor
1 dl rostade mandelspån
6 msk olivolja
4 msk rödvinsvinäger
2 skivor glutenfritt vitt bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1872 KJ / 445 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein11 g
Kommentarer