Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Quinoasallad med sparris och salsa romesco

En matig bön- och quinoasallad fylld med säsongens fina färska grönsaker. Allt kan förberedas dagen innan och så blandar man ihop salladen med dressingen strax innan serveringen. Salsan är en höjdare – gör gärna extra mycket för den håller sig flera dagar och passar också till allt grillat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisen. Skala sparrisen om de är tjocka. Ansa och skär av lökblasten. Dela löken i halvor och strimla blasten fint.
  4. Blanda sparris, lökhalvor och pimento de padrones med oljan, salt och peppar. Lägg grönsakerna på den varma plåten och rosta i ugnen 6-7 minuter.
  5. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem. Låt dem rinna av ordentligt.
  6. Blanda vinäger och olja till en dressing.
  7. Blanda quinoa, grönsaker, bönor, lökblast och spenat med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Salsa romesco: Låt paprikan rinna av. Skala vitlöken. Mixa alla ingredienser till salsan och smaksätt med salt och peppar.
  9. Servera salladen med salsan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 6 port quinoa
  • 250 g grön sparris
  • 4 färska lökar
  • 250 g pimiento de padron
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
  • 2 msk vinäger
  • 4 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
Salsa romesco
  • ca 300 g grillade paprikor (300 g motsvarar ca 4 paprikor)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl rostade mandelspån
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 2 skivor glutenfritt vitt bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1872 kJ / 445 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer