Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Toscansk kycklinggryta med dragon

En toscansk kycklinggryta står på menyn, där stjälkselleri, färsk dragon och vitlök bidrar till den fina smaken. Grytan får syrlig touch då en skvätt citronsaft pressas i och det får koka några minuter för att få fram alla smaker. Som tillbehör till denna rätt finns nykokt rykande ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj citronen, riv skalet fint och pressa ur saften. Grovhacka dragonen.
  3. Strimla och bryn kycklingen i smöret i en stekpanna, salta och peppra. 
  4. Ansa och skiva sellerin tunt. Blanda ner den, körsbärstomater, pressad vitlök, tomatpuré, vatten och citronsaft i pannan. Låt koka utan lock ca 5 minuter. 
  5. Rör ner citronskal, dragon och oliver.
  6. Servera grytan med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 citron
  • 1 kruka dragon
  • 650 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 350 g)
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 70 g snack kalamataoliver
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2069 kJ / 503 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept