Toscansk kycklinggryta med dragon

44
1
Toscansk kycklinggryta med dragon

En toscansk kycklinggryta står på menyn, där stjälkselleri, färsk dragon och vitlök bidrar till den fina smaken. Grytan får syrlig touch då en skvätt citronsaft pressas i och det får koka några minuter för att få fram alla smaker. Som tillbehör till denna rätt finns nykokt rykande ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Toscansk kycklinggryta med dragon

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
citron
1
kruka dragon
650 g
kycklingfilé
1 msk
smör
-
salt och svartpeppar
1/2
förp stjälkselleri (à 350 g)
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
1 dl
vatten
70 g
snack kalamataoliver

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentar

Lillemor

7/24/2020

Enkelt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 2072 KJ / 495 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept