Toscansk kycklinggryta med dragon
En toscansk kycklinggryta står på menyn, där stjälkselleri, färsk dragon och vitlök bidrar till den fina smaken. Grytan får syrlig touch då en skvätt citronsaft pressas i och det får koka några minuter för att få fram alla smaker. Som tillbehör till denna rätt finns nykokt rykande ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 citron
1 kruka dragon
650 g kycklingfilé
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 förp stjälkselleri (à 350 g)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
70 g snack kalamataoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2072 KJ / 495 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och gott
Lillemor
2020-07-24