Toscansk kycklinggryta med dragon

Betyg 3.1 av 5.
46 personer har röstat
1
Toscansk kycklinggryta med dragon

En toscansk kycklinggryta står på menyn, där stjälkselleri, färsk dragon och vitlök bidrar till den fina smaken. Grytan får syrlig touch då en skvätt citronsaft pressas i och det får koka några minuter för att få fram alla smaker. Som tillbehör till denna rätt finns nykokt rykande ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Toscansk kycklinggryta med dragon

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
1   citron
1   kruka dragon
650 g  kycklingfilé
1 msk  smör
salt och svartpeppar
1/2   förp stjälkselleri (à 350 g)
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
1   vitlöksklyfta
2 msk  tomatpuré
1 dl  vatten
70 g  snack kalamataoliver

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
46 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och gott

Lillemor

2020-07-24

Näringsvärde per portion

Energi2072 KJ / 495 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sellerisallad med anis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hyvlat äpple med selleri, chili och lime
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga