Sellerisallad med anis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sellerisallad med anis

Här har du ett strålande och trivsamt tillbehör till den nygrillade steken. Spänstiga stavar av stjälkselleri sveps in i en lysande dressing gjord på krämig yoghurt och majonnäs som blandats med anis.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort rotfästet och lossa stjälkarna på sellerin. Plocka bort de fina små ljusgula bladen och spara. Dela selleristjälkarna på mitten.
  2. Skala bort det yttersta grova skalet på stjälkarna med potatisskalare. Skala därefter stjälkarna runt om så att det blir långa och "skalliknande " nudlar.
  3. Lägg de plockade bladen och sellerinudlarna i en skål med iskallt vatten ca 1 timme.
  4. Häll av vattnet och låt sellerin rinna av på en handduk.
  5. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, anis, salt och peppar.
  6. Blanda med sellerinnudlarna. Garnera med selleribladen och ev lite anis.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 450 g stjälkselleri gärna med blast
  • 2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk anis (hel)
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • ev hel anis till garnering
Lägg till i inköpslistan