Sellerisallad med anis
![Sellerisallad med anis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18212/cf_259/sellerisallad_med_anis.jpg)
Här har du ett strålande och trivsamt tillbehör till den nygrillade steken. Spänstiga stavar av stjälkselleri sveps in i en lysande dressing gjord på krämig yoghurt och majonnäs som blandats med anis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
![Sellerisallad med anis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18212/cf_259/sellerisallad_med_anis.jpg)
Ingredienser
8 portioner
450 g stjälkselleri gärna med blast
2 dl naturell yoghurt (3 %)
1/2 dl majonnäs
1 msk anis (hel)
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
hel anis till garnering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart yoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer