Örtkryddade köttfärsbiffar med rostade rotsaker och fetaost- och tomatsås
Saftiga köttfärsbiffar smaksatta med bland annat oregano och persilja. Servera tillsammans med rostade grönsaker och den smakrika såsen – du väljer själv hur pass matig du vill att såsen ska vara.
Ingredienser
4 portioner
Örtkryddade köttfärsbiffar
500 g blandfärs eller köttfärs
3/4 dl havregryn
1 dl mjölk (3%) eller grädde
1/2 finhackad gul lök
1 msk smör till stekning
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
1 ägg
smör till stekning
Fetaost- och tomatsås
1/2 finhackad gul lök
1 liten, finhackad morot (kan uteslutas)
1 finhackad selleristjälk (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2 msk olivolja
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 burk hela, sönderklipta tomater
1 tsk socker
1 dl crème fraiche (34%)
1/2 pkt tärnad fetaost (1/2 pkt motsvarar 75 g)
10 kalamataoliver
salt och peppar efter smak
1 msk färsk hackad dill, basilika, timjan eller dragon eller torkade kryddor (1 msk färska kryddor motsvarar 1 tsk torkade)
1 msk färsk hackad bladpersilja
Rostade rotsaker
1 kg blandade rotsaker i 2 cm tjocka stavar, t ex rotselleri, morot, palsternacka, persiljerot, jordärtskocka, kålrot, potatis och lök
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan eller hackad färsk timjan (1 tsk torkad motsvarar 1 msk färsk)
salt efter smak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3685 KJ / 882 kCal
Fett61.6 g
Kolhydrater37.2 g
Protein35.9 g
Kommentarer
Supersmarriga biffar! Tack!
Regina
2021-11-04Det här var riktigt gott!!! Åh, relativt lättlagat. Ett recept att spara.
Jan
2020-04-03