Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Carolina sweet slaw

Mycket god till BBQ-kött på mackor – men också som ett traditionellt grilltillbehör. Behöver en natt i kyl innan servering. Gör gärna en stor sats och till veckans alla middagar!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vitkål med hälften av saltet och 1 msk av vitvinsvinägern (för 4 port) i en rymlig bunke. Täck med plastfolie och ett »lock«. Lägg något tungt ovanpå som pressar samman kålen. Låt stå i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
  2. Låt kålen rinna av, och pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  3. Blanda strösocker, ananas, 2 msk av vitvinsvinägern (för 4 port), resten av saltet och peppar med majonnäs.
  4. Blanda vitkålen med majonnäsen. Förvara kallt fram till servering.

För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grovmixad vitkål
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 50 g avrunnen krossad ananas
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?