Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Toscansk bönsallad

Toscansk bönsallad är en matig sallad med härliga stora vita bönor, krispiga rädisor och illgröna sockerärtor. Tomat och basilika lyfter fram det italienska i den här vackra salladen och med fräscha råvaror behövs sedan inte mer än en god vinägrett. Bönsalladen räcker gott som enda tillbehör till kallskuret och är suverän på en buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sockerärterna. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Ansa, skölj och skiva rädisorna och salladslökarna. Dela och skiva tomaterna. Plocka salladen och basilikan.
  2. Dressing: Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med vinägern och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Blanda bönor, grönsaker och basilika med dressingen.
  4. Till servering: Servera salladen med t.ex. rostbiff eller rökt skinka.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på det kallskurna.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 4 salladslökar
  • 2 tomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 kruka basilika
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • kallskuret kött t ex rostbiff eller skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1566 kJ / 374 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB