Toscansk bönsallad

8
0
Toscansk bönsallad

Toscansk bönsallad är en matig sallad med härliga stora vita bönor, krispiga rädisor och illgröna sockerärtor. Tomat och basilika lyfter fram det italienska i den här vackra salladen och med fräscha råvaror behövs sedan inte mer än en god vinägrett. Bönsalladen räcker gott som enda tillbehör till kallskuret och är suverän på en buffé.

Toscansk bönsallad

Ingredienser

4 portioner
200 g frysta sockerärtor
1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1 knippe rädisor
4 salladslökar
2 tomater
1 kruka krispsallad
1 kruka basilika

Dressing

1 vitlöksklyfta
2 msk vinäger
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

Till servering

kallskuret kött t ex rostbiff eller skinka

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på det kallskurna.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1566 KJ / 374 kCal
Fett 152 g
Kolhydrater 193 g
Protein 350 g
Läs mer om näringsvärden