Toscansk bönsallad
![Toscansk bönsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_78973/cf_259/toscansk_bonsallad.jpg)
Toscansk bönsallad är en matig sallad med härliga stora vita bönor, krispiga rädisor och illgröna sockerärtor. Tomat och basilika lyfter fram det italienska i den här vackra salladen och med fräscha råvaror behövs sedan inte mer än en god vinägrett. Bönsalladen räcker gott som enda tillbehör till kallskuret och är suverän på en buffé.
![Toscansk bönsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_78973/cf_259/toscansk_bonsallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g frysta sockerärtor
1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1 knippe rädisor
4 salladslökar
2 tomater
1 kruka krispsallad
1 kruka basilika
Dressing
1 vitlöksklyfta
2 msk vinäger
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
kallskuret kött t ex rostbiff eller skinka
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på det kallskurna.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1566 KJ / 374 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater19.3 g
Protein35 g
Kommentarer