Curry- och bönpannkakor med rökt lax och rödlöksdipp

14
5 Klimatsmart
Curry- och bönpannkakor med rökt lax och rödlöksdipp

Här kommer en rätt som heter duga! Bönpannkakor du kryddat upp med curry passar oväntat bra ihop med skivor av rökt lax. Som klicken på rätten gör du en rödlöksdipp, och äter det ihop med krispsallad och haricots verts. Vi kallar det vardagslyx!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Curry- och bönpannkakor med rökt lax och rödlöksdipp

Ingredienser

4 portioner

Bönpannkakor

1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk curry
1/2 tsk salt
3 ägg
2 dl växtbaserad mjölkdryck
2 msk rapsolja

Rödlöksdipp

1 rödlök
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1 krispsallad
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 450 g)
350 g kallrökt lax

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Gunilla

2021-11-05

Vi gjorde som wraps och gillar man kallrökt lax är denna rätt supergod

Henric

2020-11-10

Sådär helt ärligt, inte så mycket smak från pannkakorna även med curry. Annorlunda smak och kanske ok som en liten rätt till något annat men inte som middag!

Cecilia

2020-11-04

Jättegoda! Jag var lite skeptisk rulle n början när jag såg receptet men GUD SÅ GOTT! 🌟🌟🌟🌟🌟

Näringsvärde per portion

Energi 2459 KJ / 588 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 47 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden