Curry- och bönpannkakor med rökt lax och rödlöksdipp
Här kommer en rätt som heter duga! Bönpannkakor du kryddat upp med curry passar oväntat bra ihop med skivor av rökt lax. Som klicken på rätten gör du en rödlöksdipp, och äter det ihop med krispsallad och haricots verts. Vi kallar det vardagslyx!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021
Ingredienser
4 portioner
Bönpannkakor
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk curry
1/2 tsk salt
3 ägg
2 dl växtbaserad mjölkdryck
2 msk rapsolja
Rödlöksdipp
1 rödlök
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1 krispsallad
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 450 g)
350 g kallrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 588 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi gjorde som wraps och gillar man kallrökt lax är denna rätt supergod
Gunilla
2021-11-05Sådär helt ärligt, inte så mycket smak från pannkakorna även med curry. Annorlunda smak och kanske ok som en liten rätt till något annat men inte som middag!
Henric
2020-11-10Jättegoda! Jag var lite skeptisk rulle n början när jag såg receptet men GUD SÅ GOTT! 🌟🌟🌟🌟🌟
Cecilia
2020-11-04