Toscansk böngryta
För dina tankar till den vackra toscanska landsbygden genom att tillaga den här svindlande goda böngrytan som är en magnifik blandning av rika grönsaker, kryddor och bönor.
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g stjälkselleri
300 g spetskål eller vitkål
2 msk olivolja
1 citron
1 msk färsk, hackad rosmarin
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
salt och peppar
Serveringsförslag
fisk eller kyckling
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Grytor ska koka sakta, då blir de bäst!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1032 KJ / 247 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god! Går att äta bara som den är med ciabatta eller baguette som tillbehör
Axel
2021-03-17Jag tycker det verkar lovande
Ulf
2017-03-28Laila Elgh, bergen i Spanien är fulla med rosmarin OCH timjan! Ta dig en promenad där nån gång vid nästa resa. Det är en smak- och luktupplevelse du inte kommer att glömma! Godare och billigare kryddor hittar du inte i hyllorna, jag lovar!
Jeannette
2017-03-27