UNDER 45 MIN | Medel

Toscansk böngryta

För dina tankar till den vackra toscanska landsbygden genom att tillaga den här svindlande goda böngrytan som är en magnifik blandning av rika grönsaker, kryddor och bönor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter, lök och vitlök. Skölj och ansa selleri och spetskål. Skär alla grönsaker i tärningar.
  2. Fräs alla grönsaker utom kål i olivolja. Tvätta citronen noga och riv yttersta skalet av den. Hacka rosmarin som tillsätts i grönsakerna. Tillsätt vattnet och lägg i grönsaksbuljongtärningen. Låt det koka sakta i 20-25 minuter.
  3. Häll av och skölj bönorna, tillsätt dem och kålen. Låt grytan koka i 4-5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
  4. Serveringsförslag: Servera med fisk eller kyckling.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.

Tips

Grytor ska koka sakta, då blir de bäst!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g stjälkselleri
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 msk färsk, hackad rosmarin
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
  • salt och peppar
Serveringsförslag
  • fisk eller kyckling

Näringsvärde
Per portion

Energi 1032 kJ / 247 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept