Toscansk böngryta
För dina tankar till den vackra toscanska landsbygden genom att tillaga den här svindlande goda böngrytan som är en magnifik blandning av rika grönsaker, kryddor och bönor.
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g stjälkselleri
300 g spetskål eller vitkål
2 msk olivolja
1 citron
1 msk färsk, hackad rosmarin
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
salt och peppar
Serveringsförslag
fisk eller kyckling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1032 KJ / 247 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god! Går att äta bara som den är med ciabatta eller baguette som tillbehör
Axel
2021-03-17Jag tycker det verkar lovande
Ulf
2017-03-28Laila Elgh, bergen i Spanien är fulla med rosmarin OCH timjan! Ta dig en promenad där nån gång vid nästa resa. Det är en smak- och luktupplevelse du inte kommer att glömma! Godare och billigare kryddor hittar du inte i hyllorna, jag lovar!
Jeannette
2017-03-27