Toscansk böngryta

19
4
Toscansk böngryta

För dina tankar till den vackra toscanska landsbygden genom att tillaga den här svindlande goda böngrytan som är en magnifik blandning av rika grönsaker, kryddor och bönor.

Toscansk böngryta

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g stjälkselleri
300 g spetskål eller vitkål
2 msk olivolja
1 citron
1 msk färsk, hackad rosmarin
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
salt och peppar

Serveringsförslag

fisk eller kyckling

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Grytor ska koka sakta, då blir de bäst!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Axel

2021-03-17

Riktigt god! Går att äta bara som den är med ciabatta eller baguette som tillbehör

Ulf

2017-03-28

Jag tycker det verkar lovande

Jeannette

2017-03-27

Laila Elgh, bergen i Spanien är fulla med rosmarin OCH timjan! Ta dig en promenad där nån gång vid nästa resa. Det är en smak- och luktupplevelse du inte kommer att glömma! Godare och billigare kryddor hittar du inte i hyllorna, jag lovar!

Näringsvärde per portion

Energi 1032 KJ / 247 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 27 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden