Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Italiensk böngryta med salsiccia

De stora vita bönorna kom till Italien från Spanien på 1500-talet. Därav namnet ”Bianchi di Spagna” (”vita från Spanien”). Bönorna utgör grunden till denna gryträtt som får extra smak av kryddig salsiccia.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala morötter och potatis, skär dem i tärningar. Skala och skiva vitlöken. Skölj och ansa purjolöken och spetskålen och skär dem i strimlor.
  3. Fräs alla grönsaker utom purjon i olivoljan. Tvätta citronen och riv skalet av citronen och hacka rosmarinen. Rör ner det i grönsakerna. Tillsätt vattnet och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Låt det koka ca 15 minuter.
  4. Stek korven i oljan i en stekpanna. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär korven i skivor och lägg i dem, bönor och purjon i grytan. Låt grytan koka ca 5 minuter.
  5. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft. Servera med brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minibaguetter
  • 2 morötter
  • 1 bakpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • ca 300 g spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g salsicciakorvar
  • 1/2 msk olja
  • 2 förpackningar (á 400 g) kokta vita bönor
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3144 kJ / 751 kCal