Italiensk böngryta med salsiccia
De stora vita bönorna kom till Italien från Spanien på 1500-talet. Därav namnet ”Bianchi di Spagna” (”vita från Spanien”). Bönorna utgör grunden till denna gryträtt som får extra smak av kryddig salsiccia.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter
2 morötter
1 bakpotatis
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
ca 300 g spetskål
2 msk olivolja
1 citron
1 msk färsk rosmarin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g salsicciakorvar
1/2 msk olja
2 förpackningar (á 400 g) kokta vita bönor
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3144 KJ / 751 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater79.7 g
Protein38.3 g
Kommentar
Överaskande gott! Lite mer kryddor så blev det ännu bättre.
Agneta
2012-12-07