Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw

1
1 Klimatsmart
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw

Grillmiddag utan kött fixar du lätt med de här quinoaburgarna. Quinoa är en utmärkt proteinkälla och när burgarna dessutom smakar bra blir alla glada. Servera en saftig coleslaw med både spetskål och morötter till de nygrillade burgarna.

Skriv ut
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw

Ingredienser

4 portioner

Quinoaburgare

2 dl
quinoa
1 msk
konc grönsaksfond
1
förp cannellinibönor (à 400 g)
1
vitlöksklyfta
1 tsk
chilipulver
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
3/4 dl
ströbröd
1
ägg
2 dl
riven cheddarost
1 msk
olja

Coleslaw

ca 600 g
spetskål
2
morötter
1 dl
crème fraiche
1 dl
majonnäs
2 tsk
dijonsenap
1/2 tsk
socker
1/2 tsk
salt
1 krm
grovmald svartpeppar
4
hamburgerbröd

Till servering

skivade tomater
saltgurka
salladsblad
skivad silverlök

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfria hamburgerbröd.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag men inklusive bröd och coleslaw.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Marie

3/21/2020

Är det 2 dl kokt quinoa eller okokt?

Redaktionen ICAse

3/23/2020

Hej Marie! Det är 2 dl okokt quinoa som du sedan ska koka enligt anvisning på förpackningen. Hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3171 KJ / 759 kCal
Fett 44 g
Salt 3.42 g
Kolhydrater 64 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept