Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw
Grillmiddag utan kött fixar du lätt med de här quinoaburgarna. Quinoa är en utmärkt proteinkälla och när burgarna dessutom smakar bra blir alla glada. Servera en saftig coleslaw med både spetskål och morötter till de nygrillade burgarna.
Ingredienser
4 portioner
Quinoaburgare
2 dl quinoa
1 msk konc grönsaksfond
1 förp cannellinibönor (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3/4 dl ströbröd
1 ägg
2 dl riven cheddarost
1 msk olja
Coleslaw
ca 600 g spetskål
2 morötter
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
4 hamburgerbröd
Till servering
skivade tomater
saltgurka
salladsblad
skivad silverlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag men inklusive bröd och coleslaw.
Energi3171 KJ / 759 kCal
Fett44 g
Salt3.42 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Är det 2 dl kokt quinoa eller okokt?
Marie
2020-03-21Hej Marie! Det är 2 dl okokt quinoa som du sedan ska koka enligt anvisning på förpackningen. Hoppas att det ska smaka! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-23