Bönbiffar med krispig sallad på rädisor och kål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönbiffar med krispig sallad på rädisor och kål

Dessa välsmakande bönbiffar har smak av bland annat svarta bönor, majs, knapriga solroskärnor och vitlök. Servera med ugnsrostade potatisskivor kryddat med ljuvlig rosmarin. Bryt av med en frisk och krispig sallad på rädisor, kål och rivig pepparrot. En välsmakande kombination som är lätt att älska.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Dela potatisen i skivor och blanda dem med olivoljan och rosmarin, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Biffar: Skala och hacka löken.  Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Låt majsen rinna av.
  4. Mixa löken och bönorna med solroskärnorna, kryddorna, ströbrödet, äggen och vattnet. Vänd ner majsen och pressa i vitlöken.
  5. Kålsallad: Strimla kålen fint och massera in saltet. Skala löken, skiva den och rädisorna tunt. Skala och riv pepparroten.
  6. Blanda smetanan med pepparoten och löken. Vänd ner kålen och rädisorna. Smaka av med peppar.
  7. Biffar: Forma 4 biffar (för 4 port) av smeten. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då.
  8. Servera biffarna med de rostade potatisarna och kålsalladen.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka av kålsalladen med lite senap. Rosta gärna lite solroskärnor i het stekpanna och strö över rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk rosmarin
Biffar
  • 1/2 rödlök
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 150 g majskorn
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
Kålsallad
  • 300 g spetskål
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 rödlök
  • 125 g rädisor
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl smetana
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2421 kJ / 578 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept