Bönbiffar med krispig sallad på rädisor och kål

9
1 Klimatsmart
Bönbiffar med krispig sallad på rädisor och kål

Dessa välsmakande bönbiffar har smak av bland annat svarta bönor, majs, knapriga solroskärnor och vitlök. Servera med ugnsrostade potatisskivor kryddat med ljuvlig rosmarin. Bryt av med en frisk och krispig sallad på rädisor, kål och rivig pepparrot. En välsmakande kombination som är lätt att älska.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Bönbiffar med krispig sallad på rädisor och kål

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1/2 msk
olivolja
2 tsk
rosmarin

Biffar

1/2
rödlök
1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
150 g
majskorn
1/2 dl
solroskärnor
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 dl
ströbröd
2
ägg
2 msk
vatten
1
vitlöksklyfta
2 msk
olja

Kålsallad

300 g
spetskål
1/2 tsk
salt
1/2
rödlök
125 g
rädisor
1 msk
riven pepparrot
1/2 dl
smetana

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka av kålsalladen med lite senap. Rosta gärna lite solroskärnor i het stekpanna och strö över rätten.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Christer

2016-05-23

Om smetana tycker jag inte. Den ingrediensen får salladen klara sig utan.

Näringsvärde per portion

Energi 2421 KJ / 578 kCal
Fett 23 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept