Bönbiffar med krispig sallad på rädisor och kål
Dessa välsmakande bönbiffar har smak av bland annat svarta bönor, majs, knapriga solroskärnor och vitlök. Servera med ugnsrostade potatisskivor kryddat med ljuvlig rosmarin. Bryt av med en frisk och krispig sallad på rädisor, kål och rivig pepparrot. En välsmakande kombination som är lätt att älska.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
2 tsk rosmarin
Biffar
1/2 rödlök
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
150 g majskorn
1/2 dl solroskärnor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
2 ägg
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
Kålsallad
300 g spetskål
1/2 tsk salt
1/2 rödlök
125 g rädisor
1 msk riven pepparrot
1/2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2421 KJ / 578 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater67 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Om smetana tycker jag inte. Den ingrediensen får salladen klara sig utan.
Christer
2016-05-23