Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Toscacrèpes

För dessa underbara toscacrèpes börjar du med att fylla vikta pannkakor med apelsin i en ugnsform. Skeda sedan över mandelspånssås och gratinera i ugn några minuter. Servera de krispiga crèpesen med vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Stek pannkakor från receptet Pankakssmet. Skär hinnfria klyftor av apelsinerna. Ta vara på juicen.
  3. Vik ihop pannkakorna. Lyft upp en flik och fyll med apelsinklyftor. Lägg pannkakorna i en ugnssäker form.
  4. Smält smör i en kastrull. Tillsätt socker och mandelspån och rör om. Tillsätt apelsinjuicen och låt koka ihop till en simmig konsistens. Skeda såsen över pannkakorna.
  5. Gratinera i ugn tills pannkakorna fått fin färg, ca 6 minuter. Lägg upp i små skålar. Servera med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 pannkakor (se länk nedan under steg 2)
  • 2 apelsiner
  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 påse mandelspån (à 50 g)
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 482 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer