Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Champinjoncrêpes med skinka

Ett annorlunda recept på pannkakor i ugn med champinjoner och skinka. För champinjoncrêpes behöver du bland annat lök, svamp, grädde och gratängost. Underbart gott till vardag och fest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Stek löken och den frysta svampen i matfettet i en panna. Häll på grädde och koka upp. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen. Blanda ner skinka och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Fördela hälften av fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Häll resten av fyllningen ovanpå och toppa med osten.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera crêpen med en sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria färdiga pannkakor
Gör laktosfri: vid behov, välj mjölkfria färdiga pannkakor, använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria pannkakor, använd mjölkfritt matfett. Byt grädden mot havre-, soja eller risalternativ. Uteslut gratängosten.
Gör äggfri: laga Äggfri pannkaka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färdiga pannkakor
  • 1 gul lök
  • 1 förp frysta, skivade champinjoner (à 450 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 240 g strimlad, rökt skinka
  • 2 msk persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl riven gratängost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2783 kJ / 668 kCal