Crêpes med skink- och champinjonfyllning

32
5
Crêpes med skink- och champinjonfyllning

Crèpes är pannkakans kusin från Frankrike, med ett matigt innehåll. Det här är ett enkelt recept som du lagar i ugnen. Med en variant av bechamelsås gjord på grädde och mjölk får du till en krämig fyllning som varvas med strimlad skinka, champinjoner och purjolök. Toppas med ost och gratineras till perfektion!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Crêpes med skink- och champinjonfyllning

Ingredienser

4 portioner
800 g frysta pannkakor (800 g motsvarar 16 st)
1/2 purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
240 g rökt skinka
salt och peppar
1 dl riven ost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pannkakorna. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pannkakor. 
Gör laktosfri: använd pannkakor, matfett, grädde och mjölk utan laktos. 
Gör äggfri: använd pannkakor utan ägg. 

Har du lite mer tid på dig kan du så klart göra pannkakor från grunden, här är ett klassiskt recept på pannkakssmet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Frida

2022-03-10

Kan man frysa dessa?

Redaktionen

2013-10-17

Hej Ola! Ja, vi menar precis som vi skriver 2 och 2, så de blir lite tjocka, men du kan säkert prova på andra vis om du hellre vill det. Lycka till!

Tina

2013-10-16

En riktig god med god smak. Tog inte lång tid att tillreda och receptet var lätt att följa.

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 644 kCal
Fett 30.5 g
Kolhydrater 55.6 g
Protein 35.5 g
Läs mer om näringsvärden