Crêpes med skink- och champinjonfyllning
Crèpes är pannkakans kusin från Frankrike, med ett matigt innehåll. Det här är ett enkelt recept som du lagar i ugnen. Med en variant av bechamelsås gjord på grädde och mjölk får du till en krämig fyllning som varvas med strimlad skinka, champinjoner och purjolök. Toppas med ost och gratineras till perfektion!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013
Ingredienser
4 portioner
800 g frysta pannkakor (800 g motsvarar 16 st)
1/2 purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
240 g rökt skinka
salt
peppar
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 644 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater55.6 g
Protein35.5 g
Kommentarer
Kan man frysa dessa?
Frida
2022-03-10Hej Ola! Ja, vi menar precis som vi skriver 2 och 2, så de blir lite tjocka, men du kan säkert prova på andra vis om du hellre vill det. Lycka till!
Redaktionen
2013-10-17En riktig god med god smak. Tog inte lång tid att tillreda och receptet var lätt att följa.
Tina
2013-10-16