Crêpes med skink- och champinjonfyllning

Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
5
Crêpes med skink- och champinjonfyllning

Crèpes är pannkakans kusin från Frankrike, med ett matigt innehåll. Det här är ett enkelt recept som du lagar i ugnen. Med en variant av bechamelsås gjord på grädde och mjölk får du till en krämig fyllning som varvas med strimlad skinka, champinjoner och purjolök. Toppas med ost och gratineras till perfektion!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2013

Crêpes med skink- och champinjonfyllning

Ingredienser

4 portioner
800 g frysta pannkakor (800 g motsvarar 16 st)
1/2 purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
240 g rökt skinka
salt
peppar
1 dl riven ost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Kan man frysa dessa?

Frida

2022-03-10

Hej Ola! Ja, vi menar precis som vi skriver 2 och 2, så de blir lite tjocka, men du kan säkert prova på andra vis om du hellre vill det. Lycka till!

Redaktionen

2013-10-17

En riktig god med god smak. Tog inte lång tid att tillreda och receptet var lätt att följa.

Tina

2013-10-16

Näringsvärde per portion

Energi2700 KJ / 644 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater55.6 g
Protein35.5 g

Testa liknande recept

Capricciosa-crêpes
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Champinjoncrêpes med skinka
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjon- och baconfyllda crèpes
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crêpes med champinjoner och sojabönor
Betyg 2.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crêpes med champinjoner och spenat
Betyg 3.2 av 5.
265 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prinsens crêpes
Betyg 2.6 av 5.
58 personer har röstat
Under 45 min att tillaga