Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsincrêpes med mandeltäcke och vaniljglass

Apelsincrêpes med mandeltäcke och vaniljglass, eller pannkakor fyllda med apelsin under krispiga mandelspån med härlig sås av apelsinjuice. Vad du än kallar denna efterrätt är den lika underbart god!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stek 4 pannkakor (för 4 port) från receptet Pannkakor eller plättar- Grundrecept.
  3. Skala apelsinerna med en kniv, den vita hinnan ska avlägsnas. Skär ut hinnfria klyftor.
  4. Vik pannkakorna til fjärdedelar. Lyft upp en flik på varje och fyll med apelsinkött. Lägg i en ugnssäker form.
  5. Smält smöret i en kastsrull. Rör ner sockret och låt småputtra i några minuter. Tillsätt mandeln och rör om. Häll i apelsinjuicen och låt puttra ni någon minut. Skeda såsen över crepesen. Ställ in i ugnen itlls de fått vacker färg.
  6. Lägg upp i djupa skålar. Servera med en rejäl klick vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 sats pannkakor (se länk under steg 2)
  • 2 apelsiner
  • 50 g smör
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 påse mandelspån (à 25 g)
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan