Tortillas med linser, morotskräm och gräddfil
Ett laktovegetariskt recept där tortillabröd serveras tillsammans med en linsröra, morotskräm och gräddfil. Lime och koriander gör smakpaletten komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
50 g rotselleri eller palsternacka
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 1/2 dl torkade belugalinser eller gröna linser
5 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 msk strimlade soltorkade tomater
1/2 msk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
1/2 msk vinäger
Morotskräm
350 g morötter
1/2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm chiliflakes eller chilipulver
1/2 riven eller pressad vitlöksklyfta
1 dl neutral olja
1 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
Till servering
12 små tortillabröd
2 dl gräddfil
limeklyftor
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är utan lime och koriander till servering.
Energi2806 KJ / 670 kCal
Fett38 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Jag ökade mängden spiskummin och satte i lite extra hetta med några droppar tabasco och chilipulver :)
Sandra
2019-01-15