Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Tortillas med linser, morotskräm och gräddfil 

Ett lakto-ovo vegetariskt recept där tortillabröd serveras tillsammans med en enkel linsröra, morotskräm och gräddfil. Lime och koriander gör smakpaletten komplett!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Värm upp Bolognesen och smaksätt med spiskummin, koriander och paprikapulver.
  2. Morotskräm: Lägg Ugnsrostade morötter och vitlök i en bunke. Tillsätt oljan lite i tagen och mixa slätt med mixerstav. Smaka av med citronjuice och salt.
  3. Till servering: Värm tortillabröden och servera med morotskräm, bolognesen, en klick gräddfil, limeklyftor och koriander.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/3 sats Bolognese med linser (se länk under steg 1)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
Morotskräm
  • 1/3 sats Ugnsrostade morötter
  • 1 riven eller pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
Till servering
  • 12 små tortillabröd
  • 2 dl gräddfil
  • limeklyftor
  • koriander
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer