Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortillapizza med vitkålssallad

Här tänjs gränserna för vad en pizza kan vara när traditionell pizzabotten byts ut mot tortillas för en mexikansk twist. Färdiga tortillas förenklar tillagningen och den tunna botten gör pizzorna fantastiskt spröda och krispiga. Toppa med ost, skinka och paprika och servera med en fräsch kålsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Kålsallad: Hyvla eller skiva vitkålen riktigt tunt. Blanda med salladskrydda, peppar, vinäger och olja. Blanda noga och rör runt då och då.
  3. Pizza: Skär paprikorna i ringar och pilla bort kärnhuset. Repa och grovhacka oreganon.
  4. Lägg tortillabröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred pizzasåsen över bröden. Lägg på ett tunt lager av osten. Toppa sen med skinka, paprika, oregano och sist med resten av osten.
  5. Grädda pizzorna i omgångar mitt i ugnen ca 6 minuter.
  6. Servera pizzorna med salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Kålsallad
  • 300 g vitkål
  • 2 tsk salladskrydda
  • 1 krm peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
Pizza
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 kruka oregano
  • 8 tortillabröd för pizza
  • 400 g pizzasås
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 förp strimlad skinka (à 180 g)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2255 kJ / 538 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept