Tortillapizza med vitkålssallad

3
1
Tortillapizza med vitkålssallad

Här tänjs gränserna för vad en pizza kan vara när traditionell pizzabotten byts ut mot tortillas för en mexikansk twist. Färdiga tortillas förenklar tillagningen och den tunna botten gör pizzorna fantastiskt spröda och krispiga. Toppa med ost, skinka och paprika och servera med en fräsch kålsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Tortillapizza med vitkålssallad

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

300 g
vitkål
2 tsk
salladskrydda
1 krm
peppar
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olja

Pizza

2
röda paprikor
1/2
kruka oregano
8
tortillabröd för pizza
400 g
pizzasås
250 g
riven mozzarella
2
förp strimlad skinka (à 180 g)

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anna

2016-06-05

Enkelt o gillades av hela familjen!!

Näringsvärde per portion

Energi 2255 KJ / 538 kCal
Fett 23 g
Salt 4.54 g
Kolhydrater 51 g
Protein 29.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept