Tortillapizza med vitkålssallad

Här tänjs gränserna för vad en pizza kan vara när traditionell pizzabotten byts ut mot tortillas för en mexikansk twist. Färdiga tortillas förenklar tillagningen och den tunna botten gör pizzorna fantastiskt spröda och krispiga. Toppa med ost, skinka och paprika och servera med en fräsch kålsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Ingredienser
4 portioner
Kålsallad
300 g vitkål
2 tsk salladskrydda
1 krm peppar
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
Pizza
2 röda paprikor
1/2 kruka oregano
8 tortillabröd för pizza
400 g pizzasås
250 g riven mozzarella
2 förp strimlad skinka (à 180 g)
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2255 KJ / 538 kCal
Fett23 g
Salt4.54 g
Kolhydrater51 g
Protein29.3 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt o gillades av hela familjen!!
Anna
2016-06-05