Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Pizza med skinka och pizzasallad

En svårslagen favoritpizza med skinka och champinjoner! Den färdiga pizzadegen gör tillagningen till en dans, och du behöver bara lägga på tillbehören innan den bakas i ugnen. Servera ihop med härligt syrlig pizzasallad och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C (gärna varmluft).
  2. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin eller osthyvel.
  3. Blanda strimlorna i en skål med vinäger, olja och salladskrydda.
  4. Skala och skiva löken. Ansa svampen och skär den i skivor.
  5. Rulla ut pizzadegarna på plåtar med bakplåtspapperet.
  6. Bred på tomatsåsen som följer med pizzaförpackningen. Fördela skinka, lök och champinjoner på degarna. Strö över mozzarella.
  7. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, en plåt i taget (vid varmluft, grädda båda samtidigt).
  8. Servera pizzan med vitkålssallad.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Krydda pizzorna med oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g vitkål
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 1 förp familjepizzakit (à 1100 g)
  • 2 förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
  • 250 g riven mozzarellaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3764 kJ / 891 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer