I denna pizzarätt har vi inte bara strött tomatsås över degen, utan även pesto. Eftersom vi älskar ost, har vi också här valt två olika sorters ostar; mozzarella och Folke. De röda paprikorna bryter av smakerna jättebra, och vi serverar den med pepprig ruccola. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ser gott ut det blir fint att göra själv
Henning
2020-08-11