Pestopizza med paprikasallad

4
1
Pestopizza med paprikasallad

I denna pizzarätt har vi inte bara strött tomatsås över degen, utan även pesto. Eftersom vi älskar ost, har vi också här valt två olika sorters ostar; mozzarella och Folke. De röda paprikorna bryter av smakerna jättebra, och vi serverar den med pepprig ruccola. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Pestopizza med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
2
förp pizzakit (à 600 g)
130 g
pesto (basilika)
2
förp mozzarella (à 125 g)
1 dl
riven ost (gärna Folke)
2
röda paprikor
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2 tsk
salladskrydda
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Tips

Lägg hälften av paprikan på pizzan innan den gräddas. Lite lök är också gott att skiva på.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Henning

2020-08-11

Ser gott ut det blir fint att göra själv

Näringsvärde per portion

Energi 3923 KJ / 929 kCal
Fett 44 g
Salt 5.7 g
Kolhydrater 98 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept