Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Flamin’ hot fajitas med kyckling

Hot mess! Den lena avokadon i kombination med svarta bönor och mjukost med smokey chipotle blir till en perfekt röra i helgens hetaste wrap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  2. Blanda kyckling och grönsaker med paprikapulver, spiskummin, limesaft och rörsocker.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek blandningen lite åt gången på medelvärme, så att kycklingen blir genomstekt. 
  4. Avokadoröra: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur och mosa den. Blanda avokadon med bönor och mjukost.
  5. Till servering: Fyll tortillabröden med sallad, kyckling, grönsaker och avokadoröra. Toppa med koriander.

För alla

Fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • saften av 1/2 lime
  • 1 tsk rörsocker
  • olja (till stekning)
Avokadoröra
  • 150 g kokta svarta bönor
  • 1 avokado
  • 1/2 dl mjukost (gärna smokey chipotle)
Till servering
  • 4 tortillabröd
  • salladsblad
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1926 kJ / 460 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept