Enkel laxpasta
Pasta di mare á la mjukost! Ibland är tiden knapp och hungern stor. Under tiden pastan kokar gör du denna vardagslyxiga laxsås med räk- och kräftost och färsk bladspenat. Allt klart på 9 minuter.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
1 strimlad gul lök
250 g kallrökt lax i mindre bitar
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 förp mjukost räkor och kräftor (à 275 g)
1 1/2 dl mjölk
1/2 kruka dill
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 567 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hua. Salt och unket. Slängde det som blev över. Kommer drömma mardrömmar om det.
Marie
2021-09-10Det här var inget vidare alls... det blev sjukt salt även utan extra salt.
Johan
2021-09-09Det blev alldeles för salt även utan att ha tillsatt extra..
Annica
2021-05-15