UNDER 15 MIN | Enkel

Enkel laxpasta

Pasta di mare á la mjukost! Ibland är tiden knapp och hungern stor. Under tiden pastan kokar gör du denna vardagslyxiga laxsås med räk- och kräftost och färsk bladspenat. Allt klart på 9 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek strimlad lök, addera lax, bladspenat och mjukost.
  3. Späd med mjölk ock smaksätt med dill. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Toppa pastan med dill.

För alla

Kontrollera noga innehållet i mjukosten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 1 strimlad gul lök
  • 250 g kallrökt lax i mindre bitar
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 förp mjukost räkor och kräftor (à 275 g)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 kruka dill
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2372 kJ / 567 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept