Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

36
6 Klimatsmart
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

En härlig hemmagjord basilikadoftande veganpizza med kronärtskockor och tapenade gjord på paprika, zucchini och aubergine. Under tiden degen jäser så förbereder man tomatsåsen och fyllningen. Toppa med vegansk ost och tomater. När pizzan kommer nygräddad ur ugnen toppas den med rostade pinjenötter, ringla gärna olivolja över. Mums!

Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

25 g jäst
3 dl ljummet vatten (ca 37°C)
1 tsk salt
1 msk olivolja
420 g vetemjöl special (420 g motsvarar ca 7 dl)

Tomatsås

390 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt och svartpeppar

Fyllning

125 g babyplommontomater
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
3 dl riven vegansk ost
1 förp tapenade paprika, zucchini och aubergine (à 130 g)

Till garnering

färsk basilika
rostade pinjenötter

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Ringla över olivolja och strö över flingsalt vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Mikael

2022-03-19

Jätte bra kombo på pizzan. Det blir fint att blanda ut tapenaden med creme fraiche och klicka ut på pizzan.

Pernilla

2022-01-27

Jättegott!! Men hittar inte längre tapenade på Ica Maxi Mora… finns bara vanlig olivtapenade…

Redaktionen ICAse

2022-01-27

Hej Pernilla! Kul att du gillade detta! Prata gärna med din handlare så kanske det kan beställas hem. Lycka till! Hälsningar Michelle

Emil

2021-05-13

Ja jag har u

Näringsvärde per portion

Energi 2776 KJ / 662 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 95 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden