Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
En härlig hemmagjord basilikadoftande veganpizza med kronärtskockor och tapenade gjord på paprika, zucchini och aubergine. Under tiden degen jäser så förbereder man tomatsåsen och fyllningen. Toppa med vegansk ost och tomater. När pizzan kommer nygräddad ur ugnen toppas den med rostade pinjenötter, ringla gärna olivolja över. Mums!
Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
25 g jäst
3 dl ljummet vatten (ca 37°C)
1 tsk salt
1 msk olivolja
420 g vetemjöl special (420 g motsvarar ca 7 dl)
Tomatsås
390 g krossade tomater
1 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Fyllning
125 g babyplommontomater
1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
3 dl riven vegansk ost
1 förp tapenade paprika, zucchini och aubergine (à 130 g)
Till garnering
färsk basilika
rostade pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2776 KJ / 662 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater95 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte bra kombo på pizzan. Det blir fint att blanda ut tapenaden med creme fraiche och klicka ut på pizzan.
Mikael
2022-03-19Jättegott!! Men hittar inte längre tapenade på Ica Maxi Mora… finns bara vanlig olivtapenade…
Pernilla
2022-01-27Hej Pernilla! Kul att du gillade detta! Prata gärna med din handlare så kanske det kan beställas hem. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-27Ja jag har u
Emil
2021-05-13