Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

En härlig hemmagjord basilikadoftande veganpizza med kronärtskockor och tapenade gjord på paprika, zucchini och aubergine. Under tiden degen jäser så förbereder man tomatsåsen och fyllningen. Toppa med vegansk ost och tomater. När pizzan kommer nygräddad ur ugnen toppas den med rostade pinjenötter, ringla gärna olivolja över. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pizzadeg: Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand.
  2. Dela degen i 4 delar (för 4 port) och forma till runda bollar. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Dra eller kavla ut degbitarna till tallriksstora pizzor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Tomatsås: Koka upp tomatkross, oregano och vinäger i en kastrull och låt sjuda ca 5 minuter. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
  6. Fyllning: Halvera tomaterna. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i kvartar.
  7. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna och strö på osten. Klicka på tapenaden och lägg på tomat och kronärtskocka.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
  9. Till garnering: Ta ut och garnerna med basilika och pinjenötter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Tips

Ringla över olivolja och strö över flingsalt vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (ca 37°C)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 420 g vetemjöl special (420 g motsvarar ca 7 dl)
Tomatsås
  • 390 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Fyllning
  • 125 g babyplommontomater
  • 1 förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 3 dl riven vegansk ost
  • 1 förp tapenade paprika, zucchini och aubergine (à 130 g)
Till garnering
  • färsk basilika
  • rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2776 kJ / 662 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept