Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

34
4 Klimatsmart
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

En härlig hemmagjord basilikadoftande veganpizza med kronärtskockor och tapenade gjord på paprika, zucchini och aubergine. Under tiden degen jäser så förbereder man tomatsåsen och fyllningen. Toppa med vegansk ost och tomater. När pizzan kommer nygräddad ur ugnen toppas den med rostade pinjenötter, ringla gärna olivolja över. Mums!

Skriv ut
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner

Pizzadeg

25 g
jäst
3 dl
ljummet vatten (ca 37°C)
1 tsk
salt
1 msk
olivolja
420 g
vetemjöl special (420 g motsvarar ca 7 dl)

Tomatsås

390 g
krossade tomater
1 tsk
oregano
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt och svartpeppar

Fyllning

125 g
babyplommontomater
1
förp kronärtskockshjärtan (à 390 g)
3 dl
riven vegansk ost
1
förp tapenade paprika, zucchini och aubergine (à 130 g)

Till garnering

färsk basilika
rostade pinjenötter

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Ringla över olivolja och strö över flingsalt vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Emil

2021-05-13

Ja jag har u

Carina

2020-09-19

Är så gott ❤

Emma

2020-02-03

Jättegott! Jag körde en snabbvariant med färdig pizzadeg och tomatsås, inte veganskt men väldigt gott och lättlagat 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2776 KJ / 662 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 95 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept