Tortillalasagne med avokado- och mangosallad

Låt tacosmaken prägla alla möjliga typer av rätter! Här kryddar vi upp en lasagne med fajitakryddmixen, och istället för pastaplattor varvar du med tortillabröd. Medan den gratineras färdigt i ugnen svänger du ihop en sallad gjord på avokado och mango, kryddat med lite chiliflakes och lime!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Ingredienser
4 portioner
Gratäng
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 rödlök
250 g blomkålsris
2 msk olja
1 förp fajita kryddmix (à 28 g)
500 g passerade tomater
8 tortillabröd (medium)
2 dl crème fraiche
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
Sallad
2 avokador
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g fryst mango
1/2 förp solros- eller ärtskott (à 100 g)
1 lime
1 msk olivolja
2 krm chiliflakes
salt
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3704 KJ / 884 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stVäldigt gott och lätt att göra. Mina gäster blev glatt överraskade över hur gott det var!
Caroline
Perfekt
Eligijus
Supergod och så lätt!
Sara
Jättegod lasagne!
Gabriella
Så enkelt att laga och väldigt gott. Perfekt med salladen till.
Charlotte
Superenkelt att laga och så gott!
Ulrika