Tortilla med oliver och chark

16
5
Tortilla med oliver och chark

Kvällens middag består av en klassisk och populär spansk husmansrätt. Den gyllengula potatistortillan har en mild smak av rosmarin och vitlök och får sällskap av en fräsch tomat- och rödlökssallad. Pricken över i:et är den underbart goda spanska tapasbrickan med två sorters charkuterier och oliver. Häll upp något gott att dricka och njut. ¡Buen provecho!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Tortilla med oliver och chark

Ingredienser

4 portioner

Tortilla

800 g fryst tärnad potatis
1 msk olja
1/2 rödlök
6 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor

Sallad

1/2 rödlök
2 tomater
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Till servering

235 g urkärnade spanska oliver
100 g salchichón lufttorkad korv
150 g lufttorkad skinka och salami (gärna tapas de españa )

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapastallriken. Kan innehålla laktos och mjölkprotein.
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anneli

2017-02-21

Spansk tortilla är ju rätt trist egentligen. Men med goda charkuterier och oliver blev det rätt gott!

Jennie

2017-02-13

Tortillan väldigt torr och smaklös. Charken okey.

Cecilia

2017-02-11

Lite torrt. Tortillan var helt ok. Charken var ok, kunde varit lite nåt mer till t ex osttärningar och salsa. Rödlöken i salladen hade varit god picklad.

Näringsvärde per portion

Energi 2636 KJ / 630 kCal
Fett 35 g
Salt 5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden