Tortilla med oliver och chark
Kvällens middag består av en klassisk och populär spansk husmansrätt. Den gyllengula potatistortillan har en mild smak av rosmarin och vitlök och får sällskap av en fräsch tomat- och rödlökssallad. Pricken över i:et är den underbart goda spanska tapasbrickan med två sorters charkuterier och oliver. Häll upp något gott att dricka och njut. ¡Buen provecho!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017
Ingredienser
4 portioner
Tortilla
800 g fryst tärnad potatis
1 msk olja
1/2 rödlök
6 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
Sallad
1/2 rödlök
2 tomater
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Till servering
235 g urkärnade spanska oliver
100 g salchichón lufttorkad korv
150 g lufttorkad skinka och salami (gärna tapas de españa )
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2636 KJ / 630 kCal
Fett35 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Spansk tortilla är ju rätt trist egentligen. Men med goda charkuterier och oliver blev det rätt gott!
Anneli
2017-02-21Tortillan väldigt torr och smaklös. Charken okey.
Jennie
2017-02-13Lite torrt. Tortillan var helt ok. Charken var ok, kunde varit lite nåt mer till t ex osttärningar och salsa. Rödlöken i salladen hade varit god picklad.
Cecilia
2017-02-11