Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med lök, tomat, salami och potatis

Här har du ett recept på en riktigt krämig, god och mättande omelett med smak av lök, tomat, salami och potatis. Servera omeletten som den är eller med en brödbit och sallad vid sidan av.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop omelettsmeten enligt Grundrecept för 1 omelett. Gör en grundomelett (för 1 port).
  2. Strö över riven ost, strimlad salami, tärnad tomat, finhackad rödlök samt skivade kokta potatisar.
  3. Lyft ena kanten av omeletten med en stekspade och rulla eller vik ihop omeletten.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten eller öl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja eller smör eller margarin
Fyllning
  • 1/2 dl riven ost
  • 4 skivor strimlad salami
  • 1/2 tärnad tomat
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 skivade finhackad rödlök
  • 2 skivade kokta potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?