Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittatapasta med salami och chili

Den här frittatapastan kommer snabbt att bli din vardagsfavorit. Du blandar pastan med fräst chili, paprika och fantastisk salami och slutligen krämig ost och svarta oliver. Snabblagat och smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka penne, skruvar eller liknande enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär paprikor i 2-3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och hacka röd chilifrukt fint. Skala och finhacka gul lök. Fräs grönsakerna i margarin i en stekpanna.
  3. Skär salami i tärningar. Tillsätt salamin och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt pastan och rör om.
  4. Riv ost. Strö på ost och svarta urkärnade oliver.
  5. Vispa ihop ägg, salt och svartpeppar i en bunke. Häll äggen i pastan och rör med en trägaffel så att äggsmeten blir stekt.

För alla

Fri från gluten, om lämplig pasta används.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån och laktosfritt matfett. Kontrollera korven.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och matfett. Kontrollera korven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g penne (skruvar eller liknande)
  • 2 paprikor
  • 1/2 röd chilifrukt (tex spansk peppar)
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 150 g salami
  • 100 g ost
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan