Cappelletti in brodo

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
2
Cappelletti in brodo

Cappelletti är en fylld pastasort som liknar tortellini men skiljer sig i formen. Här får pastan en smakrik fyllning av fläskfärs, mortadella och prosciutto, och de färdiga pastakuddarna serveras i en värmande och kryddig buljong. Italiensk pasta när den är som bäst helt enkelt. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Cappelletti in brodo

Ingredienser

4 portioner
1/2   sats pastadeg (se länk i steg 1)

Fyllning

50 g  fläskfärs
1 msk  smör
2 msk  vitt vin
1 dl  riven parmesan
50 g  prosciutto
50 g  mortadella
1   äggula
1 krm  finriven muskotnöt
1 krm  svartpeppar
salt

Brodo (buljong)

3 msk  konc kycklingfond
1 l  vatten
1   skivad selleristjälk
5   enbär
2   kryddnejlikor
5   svartpepparkorn

Till servering

riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Buljongen var ingen hit! Smakade korvspad.

Pernilla

2023-01-08

1 msk fyllning på 4cm?

Anita

2020-04-22

Hej Anita! Tack för att du ifrågasatte det och uppmärksammade det för oss. Det ska vara 1 tsk fyllning, vi har nu ändrat det i gör så här texten. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-27

Testa liknande recept

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trofie med pistagepesto och burrata
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumparavioli med fröpesto
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannoli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga