Cappelletti in brodo

5
1
Cappelletti in brodo

Cappelletti är en fylld pastasort som liknar tortellini men skiljer sig i formen. Här får pastan en smakrik fyllning av fläskfärs, mortadella och prosciutto, och de färdiga pastakuddarna serveras i en värmande och kryddig buljong. Italiensk pasta när den är som bäst helt enkelt. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Cappelletti in brodo

Ingredienser

4 portioner
1/2
sats pastadeg (se länk i steg 1)

Fyllning

50 g
fläskfärs
1 msk
smör
2 msk
vitt vin
1 dl
riven parmesanost
50 g
prosciutto
50 g
mortadella
1
äggula
1 krm
finriven muskotnöt
1 krm
svartpeppar
-
salt

Brodo (buljong)

3 msk
konc kycklingfond
1 l
vatten
1
skivad selleristjälk
5
enbär
2
kryddnejlikor
5
svartpepparkorn

Till servering

riven parmesanost

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera noga innehållet i mortadellan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anita

2020-04-22

1 msk fyllning på 4cm?

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Anita! Tack för att du ifrågasatte det och uppmärksammade det för oss. Det ska vara 1 tsk fyllning, vi har nu ändrat det i gör så här texten. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Testa liknande recept