Cappelletti in brodo

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
2
Cappelletti in brodo

Cappelletti är en fylld pastasort som liknar tortellini men skiljer sig i formen. Här får pastan en smakrik fyllning av fläskfärs, mortadella och prosciutto, och de färdiga pastakuddarna serveras i en värmande och kryddig buljong. Italiensk pasta när den är som bäst helt enkelt. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Cappelletti in brodo

Ingredienser

4 portioner
1/2 sats pastadeg (se länk i steg 1)

Fyllning

50 g fläskfärs
1 msk smör
2 msk vitt vin
1 dl riven parmesan
50 g prosciutto
50 g mortadella
1 äggula
1 krm finriven muskotnöt
1 krm svartpeppar
salt

Brodo (buljong)

3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1 skivad selleristjälk
5 enbär
2 kryddnejlikor
5 svartpepparkorn

Till servering

riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Buljongen var ingen hit! Smakade korvspad.

Pernilla

2023-01-08

1 msk fyllning på 4cm?

Anita

2020-04-22

Hej Anita! Tack för att du ifrågasatte det och uppmärksammade det för oss. Det ska vara 1 tsk fyllning, vi har nu ändrat det i gör så här texten. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-27

Testa liknande recept

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannoli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltimbocca
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Piadina med ost och skinka
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shiitakefyllda kycklingfiléer
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga