Cappelletti in brodo
Cappelletti är en fylld pastasort som liknar tortellini men skiljer sig i formen. Här får pastan en smakrik fyllning av fläskfärs, mortadella och prosciutto, och de färdiga pastakuddarna serveras i en värmande och kryddig buljong. Italiensk pasta när den är som bäst helt enkelt. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
1/2 sats pastadeg (se länk i steg 1)
Fyllning
50 g fläskfärs
1 msk smör
2 msk vitt vin
1 dl riven parmesan
50 g prosciutto
50 g mortadella
1 äggula
1 krm finriven muskotnöt
1 krm svartpeppar
salt
Brodo (buljong)
3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1 skivad selleristjälk
5 enbär
2 kryddnejlikor
5 svartpepparkorn
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Buljongen var ingen hit! Smakade korvspad.
Pernilla
2023-01-081 msk fyllning på 4cm?
Anita
2020-04-22Hej Anita! Tack för att du ifrågasatte det och uppmärksammade det för oss. Det ska vara 1 tsk fyllning, vi har nu ändrat det i gör så här texten. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-27