Cappelletti in brodo

7
1
Cappelletti in brodo

Cappelletti är en fylld pastasort som liknar tortellini men skiljer sig i formen. Här får pastan en smakrik fyllning av fläskfärs, mortadella och prosciutto, och de färdiga pastakuddarna serveras i en värmande och kryddig buljong. Italiensk pasta när den är som bäst helt enkelt. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Cappelletti in brodo

Ingredienser

4 portioner
1/2 sats pastadeg (se länk i steg 1)

Fyllning

50 g fläskfärs
1 msk smör
2 msk vitt vin
1 dl riven parmesan
50 g prosciutto
50 g mortadella
1 äggula
1 krm finriven muskotnöt
1 krm svartpeppar
salt

Brodo (buljong)

3 msk konc kycklingfond
1 l vatten
1 skivad selleristjälk
5 enbär
2 kryddnejlikor
5 svartpepparkorn

Till servering

riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera noga innehållet i mortadellan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anita

2020-04-22

1 msk fyllning på 4cm?

Redaktionen ICAse

2020-04-27

Hej Anita! Tack för att du ifrågasatte det och uppmärksammade det för oss. Det ska vara 1 tsk fyllning, vi har nu ändrat det i gör så här texten. Hoppas att du gillar rätten! Hälsningar Elina