Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
4
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter

Gör egen pasta ravioli och fyll med ricotta, citron och lagrad ost. Servera de små pastakuddarna tillsammans med stekt, vitlöksdoftande svamp och örtigt dragonsmör och toppa med rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner

Pastadeg

400 g  durum-, vetemjöl special eller Tipo 00
4   medelstora ägg (à ca 60 g)

Dragonsmör

1   kruka färsk dragon
1   kruka bladpersilja
125 g  rumstempererat smör
2   rivna vitlöksklyftor
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar

Fyllning

250 g  ricottaost
4 dl  riven lagrad ost
1   ägg
1 msk  finrivet citronskal

Svamp

400 g  svamp (t ex kantareller eller skogschaminjoner)
3 msk  smör
2   hackade vitlöksklyftor

Till servering

1 dl  grovhackade rostade hasselnötter
färsk persilja och dragon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan dragon och persilja till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Har lagat detta två helger i rad nu, supergott!

Camilla

2023-12-17

Gott men ganska omständigt om man inte har en pastamaskin. Receptet på pastadeg resulterade i en stenhård deg som inte gick att knåda. Hittade annat recept här och efter att ha knådat in både vatten och olivolja blev degen till slut hanterbar. Slutresultatet gott

Caroline

2023-12-04

Jättegott! Körde utan kantareller och hade grönkålschips på istället

Sara

2023-11-18

Näringsvärde per portion

Energi4864 KJ / 1162 kCal
Fett75 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaviarfylld ravioli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamp- och ricottapasta
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga