Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Tortelloni

1 sats pastadeg (se länk i steg 1)

Brynt smör

150 g smör
1 dl färska salviablad
1/2 dl färsk timjan
1 msk färskpressad citronjuice

Fyllning

250 g ricottaost
2 dl riven parmesan (+ extra till servering)
1 msk finrivet citronskal
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm svartpeppar (+ extra till servering)

Gör så här

01:00:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Bland det godaste jag vet!

    Elmedina

  • Gott och relativt enkelt. Minska dock på citronsaften! Blev väldigt syrligt :)

    Angelica

  • Håller med Ida, man behöver absolut skära större än 5x5 och på bilden ser det ut att vara större också. För övrigt riktigt bra recept, dom blev så goda! Älskade fyllningen!

    Amanda

  • De var supergoda, men helt omöjligt att göra dem i 5x5 cm och få ca 1tsk fyllning plus vika dem som ni visar. Ser på era bilder att de inte heller kan vara 5x5. Funkade att göra dem i 10x10cm. Om man gör dem 2mm tjocka så måste de koka i 4 min i alla fall.

    Ida

    Hej Ida och Amanda! Tack för era kommentarer och synpunkter. Vi har nu uppdaterat receptet med att kavla ut degen tunnare och även skära i större kvadrater. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej! Länken för pastadeg saknas, eller tittar jag på fel ställe? :)

    Emmelie

    Hej Emmelie! Vi jobbar på att länkar även ska synas i appen. Om du går in i receptet från ica.se så kan du se länken. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Cappelletti in brodo
    Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Gratinerade pastarullar
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Gnudi med sparris och brynt smör
    Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Trofie med pistagepesto och burrata
    Betyg 5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Cannoli
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad