Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tortellini med ricottaost

Bjud på hemmagjorda tortellini med utsökt ostblandning och mustig tomatsås med detta excellenta recept. Medan din sås kokar så fyller du din tortellini med len ostfyllning av ricottaost, parmesan och spenat. Ät din goda pasta med såsen och ruccola.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Koka alla ingredienser i en kastrull på svag värme ca 15 minuter. Ju längre såsen kokar desto mustigare blir den.
  3. Fyllning: Hacka och blanchera spenaten.
  4. Blanda spenaten med ricottaoat och parmesanost.
  5. Lägg ostblandningen på degrundlarna.
  6. Vik över ena halvan av rundeln så att paketet får formen av en halvmåne.
  7. Tryck ihop ändarna och pensla med vatten så att de fäster ordentligt.
  8. Koka i 5 minuter i lättsaltat vatten.
  9. Servera tomatsås till pastan och en sallad med ruccola och körsbärsltomater, riven parmesanost för den som gillar det.

 

Tips

För er som inte vill göra hemlagad pasta, går det lika bra att köpa färska lasagneplattor och stansa ut rundlar. Använd sedan samma fyllning.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Fyllning
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl riven parmesanost (2 dl motsvarar ca 50 g)
  • 50 g spenat
Hemlagad pasta
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?