Köttfärssås med ricotta och oliver
En god köttfärsås är aldrig fel. Denna gör du med hjälp av nötfärs, ricotta och morötter. Servera såsen tillsammans med spaghetti, svarta oliver och rucola och du har en vardagsfavorit serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2021
Ingredienser
4 portioner
Köttfärssås
2 morötter
1/2 purjolök (à ca 150 g)
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka oregano
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
250 g ricottaost
salt
peppar
4 port pasta (gärna spaghetti)
Till servering
240 g urkärnade svarta oliver
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 750 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein42 g
Kommentarer
Gott, lättlagat. Tillsatte ricottan i grytan.
Gunnar
2023-12-21Supergott o relativt snabbt att laga, perfekt till vardags o bjudmiddag
Haleh
2021-03-03En smula förvirrande med bilden bara där ricottan uppenbarligen serveras till.
Stina
2020-10-25Hej Stina! Det har du rätt i. Vi har nu uppdaterat texten, tack för din kommentar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-30