Tortellini med champinjoner och ricotta
Vegetarisk tortellini med champinjoner och ricotta är en lyxig vardagsrätt. Måltiden får en fin smak av svampsåsen som förbereds genom att lök och svamp steks innan ricotta, mjölk och dragon tillsätts. Såsen blandas med tortellini och toppas med solroskärnor, ost och mangoldskott lagom till servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
4 portioner
Svampsås
1 rödlök
250 g champinjoner
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
250 g ricottaost
2 dl mjölk
1 tsk dragon
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Tortellini
2 - 3 förp tortellini (à 250 g) med champinjoner eller triangoli med karljohansvamp
1/2 påse fryst grönsaksmix (à 600 g) eller motsvarande mängd färsk broccoli och haricots verts
Till servering
50 g rostade och saltade solroskärnor
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med 2 förp tortellini.
Energi2326 KJ / 552 kCal
Fett19 g
Salt2.41 g
Kolhydrater65 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklös, torr, tråkig.
Eva
2018-07-02Ganska torr lite menlös rätt. Enda positiva var att den var vegetarisk, vilket en av rätterna borde vara varje vecka.
Eva
2015-01-26