Tortellini med champinjoner och ricotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortellini med champinjoner och ricotta

Vegetarisk tortellini med champinjoner och ricotta är en lyxig vardagsrätt. Måltiden får en fin smak av svampsåsen som förbereds genom att lök och svamp steks innan ricotta, mjölk och dragon tillsätts. Såsen blandas med tortellini och toppas med solroskärnor, ost och mangoldskott lagom till servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten till tortellinin.
  2. Svampsås: Skala och hacka löken. Ansa och dela champinjonerna i fjärdedelar.
  3. Stek lök och svamp i oljan i en gryta och pressa ner vitlöken mot slutet. Rör ner ricotta, mjölk och dragon och låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och rör ned i svampsåsen strax före servering.
  5. Tortellini: Koka tortellini och grönsaksmix (alt. Skär broccolin i små buketter, skala och skär även stammen i bitar) 3 - 4 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av.
  6. Till servering: Vänd ner tortellini och grönsaker i svampsåsen. Toppa med solroskärnor, ost och mangoldskott.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat med 2 förp tortellini.

Tips

Det är gott med en vinägrett till mangoldskotten!

Ingredienser

Portioner: 4
Svampsås
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Tortellini
  • 3 förp tortellini (à 250 g) med champinjoner eller triangoli med karljohansvamp
  • 1/2 påse fryst grönsaksmix (à 600 g) eller motsvarande mängd färsk broccoli och haricots verts
Till servering
  • 50 g rostade och saltade solroskärnor
  • 1/2 påse riven prästost (à 150 g)
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2326 kJ / 552 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept