Tortellini med ricotta och basilika

Betyg 3.5 av 5.106 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Tortellini med ricotta och basilika

Denna snabba tortellini med ricotta och basilika kommer att bli en ny favorit! Lättlagat möter smakrikt när tortellinin kokas tillsammans med sojabönorna och sedan blandas med peston. Toppa med en klick ricotta och servera med små körsbärstomater. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Tortellini med ricotta och basilika

Ingredienser

4 portioner
500 g tortellini (ricotta och spenat)
250 g frysta sojabönor
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
1 dl tomatpesto
250 g ricottaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Torrt och enformig smak. Tomatsalladen var väldigt god varav 2/5 stjärnor

    Kim

  • supergod! ätit den som matlåda också och det var lika gott dagen efter!

    Hanna

  • Gott! Men ricottan bör röras ner i den lite småvarma pastan, då blir det krämigt och gott. Annars blir det lite konstig kombo...

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi2444 KJ / 583 kCal
Fett29 g
Salt3.7 g
Kolhydrater60 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tortellini med tomatsås
    Betyg 3.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad