Varm dipp på kronärtskocka

Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat
2
Varm dipp på kronärtskocka

I USA är varm dipp mycket vanligt. Med marinerade kronärtskockor, majonnäs, basilika och parmesan blir det en smakrik röra med sting av tabasco. Servera med knapriga crostinikex eller bre på små rostade brödbitar.

Varm dipp på kronärtskocka

Ingredienser

6 portioner
1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 300 g)
1 dl plockade basilikablad
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl majonnäs
1/2 tsk chiliflakes
1 krm tabasco
1/2 krm svartpeppar
1 dl riven ost , gärna lagrad
crostini till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott!!! Alla vi bara Älskar det!!!

Andréas

2020-08-06

Går det att förbereda den här dippen? Alltså att man gör allt, men när den kallnat stoppar man den i kylen, sen in ugnen igen strax innan servering?

Emilie

2019-12-30

Hej Emelie! Nja, du skulle kunna förbereda allt, utom att köra den i ugnen. Förvara i kylen till servering och då gratinera i 15-20 minuter. Kan säkert förvaras i kylen 1-2 timmar. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-01-03

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl crostini.
Energi1040 KJ / 250 kCal
Fett25 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.2 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Surdegsbröd med svart tappenad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ägg- och pestociabatta med mozzarella
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm sallad på marinerade kronärtskockor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Röra på kronärtskockshjärtan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marinerade kronärtskockshjärtan med pastrami
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskockskräm
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga