Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm dipp på kronärtskocka

I USA är varm dipp mycket vanligt. Med marinerade kronärtskockor, majonnäs, basilika och parmesan blir det en smakrik röra med sting av tabasco. Servera med knapriga crostinikex eller bre på små rostade brödbitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Låt kronärtskockorna rinna av i en sil.
  3. Hacka kronärtskockorna grovt och lägg i en bunke. Finhacka basilikan.
  4. Blanda skockorna med basilika, parmesan, majonnäs, chiliflakes, tabasco och peppar. 
  5. Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter.
  6. Servera den varma dippen med crostini.

För alla

Fri från laktos, men kontrollera innehållet i crostinin.
Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Kontrollera innehållet i crostinin.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kontrollera innehållet i crostinin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (à 300 g)
  • 1 dl plockade basilikablad
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 krm tabasco
  • 1/2 krm svartpeppar
  • crostini till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1001 kJ / 240 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept