Tortiglioni med salsiccia, kronärtsskockor och rosmarin

Ett smakrikt och mättande recept på tortiglioni med salsiccia, kronärtskockor och rosmarin. Du gör receptet av bland annat pasta, kryddig korv, vitlök, kronärtskockshjärtan och grädde. Servera den magnifika pastarätten med parmesan!

Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (tortiglioni)
ca 300 g salsicciakorv eller annan kryddig korv
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk kronärtskockshjärtan à 390 g
1 msk olivolja
2 tsk färsk hackad eller torkad rosmarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse
salt och svartpeppar
1 tsk citronsaft
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. Välj lämplig korv. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Hoppa över parmesanen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer