Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortiglioni med salsiccia, kronärtsskockor och rosmarin

Ett smakrikt och mättande recept på tortiglioni med salsiccia, kronärtskockor och rosmarin. Du gör receptet av bland annat pasta, kryddig korv, vitlök, kronärtskockshjärtan och grädde. Servera den magnifika pastarätten med parmesan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i skivor. Skala löken, skiva rödlöken grovt och finhacka vitlöksklyftorna. Häll av och skär kronärtskockorna i fyra delar.
  2. Fräs löken i olivoljan, lägg i korv och rosmarin. Tillsätt matlagningsgrädde och låt det koka sakta i ca 5 minuter. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg i kronärtskockorna och koka upp.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
  4. Blanda pastan med såsen och servera med färskriven parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. Välj lämplig korv. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Hoppa över parmesanen.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (tortiglioni)
  • ca 300 g salsicciakorv eller annan kryddig korv
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kronärtskockshjärtan à 390 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk färsk hackad eller torkad rosmarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?